Pensioen op maat

Ouderdomspensioen inruilen voor extra partnerpensioen

Wilt u meer pensioen regelen voor uw partner? Bijvoorbeeld omdat uw partner niet genoeg eigen pensioen heeft? Dan kunt u een deel van uw ouderdomspensioen gebruiken om extra partnerpensioen voor uw partner te regelen. Deze keuze kunt u maken als u uit dienst gaat of als u met pensioen gaat.

Gevolgen voor uw pensioen

In onze huidige pensioenregeling bouwt u 70% partnerpensioen op. Toch kan het zijn dat uw totale partnerpensioen minder is dan 70%. Als dat het geval is, mag u een deel van uw ouderdomspensioen omruilen voor extra partnerpensioen. U krijgt dan wel minder ouderdomspensioen.

Wat moet u doen?

Geef uw keuze aan ons door. Dit doet u met het keuzeformulier dat u van ons ontvangt 6 maanden voordat u met pensioen gaat.

Wat kunt u doen?

Ga naar Mijn Pensioencijfers en check hoeveel ouderdoms- en partnerpensioen u hebt opgebouwd bij ons. U kunt de Pensioenplanner gebruiken om uit te rekenen wat deze keuze betekent voor de hoogte van uw pensioen. Wilt u gebruik maken van een van de keuzemogelijkheden. Geef uw keuzes dan bij uw pensionering aan ons door met het keuzeformulier. Het invullen van de planner geldt niet als het doorgeven van uw keuzes.

Wat kunt u verder kiezen?