Soorten pensioen

Partnerpensioen

Wij regelen een uitkering voor uw partner als u komt te overlijden. Dit noemen we ook wel partnerpensioen. Uw partner ontvangt dit pensioen totdat hij of zij overlijdt.

Hoeveel krijgt mijn partner?

Uw partner heeft recht op 70% van het ouderdomspensioen dat u hebt opgebouwd vanaf 1 januari 2018. Daarnaast krijgt uw partner nog het partnerpensioen dat u eventueel tot en met 31 december 2017 hebt opgebouwd. Heeft uw partner een eigen inkomen? Dit maakt niet uit voor de hoogte van het partnerpensioen.

Uw partner heeft automatisch recht op partnerpensioen als u voordat u met pensioen ging bent getrouwd, uw partnerschap hebt geregistreerd bij de gemeente of samenwoont (en uw partner hebt aangemeld bij ons pensioenfonds).

Hebt u ervoor gekozen om het partnerpensioen om te ruilen voor extra ouderdomspensioen? Dan is er geen partnerpensioen voor uw partner.

Ga naar de beveiligde online omgeving Mijn Pensioencijfers en kijk hoeveel partnerpensioen er voor uw partner is geregeld bij ons fonds en wie bij ons als partner is geregistreerd.

Andere soorten pensioen

Voor u Voor uw ex-partner Voor uw kinderen
Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen
  Bijzonder partnerpensioen