Typ een tekst om te zoeken.

 

Meest gezocht


Mijn profiel

U vindt hier uw persoonsgegevens en contactgegevens. Laat hier ook uw e-mailadres achter voor digitale communicatie.
Bekijk uw profiel.


Pensioenregeling

De pensioenregeling van Pensioenfonds Cargill in het kort.
Bekijk uw pensioenregeling.


Partner- en wezenpensioen

Als u overlijdt, krijgt uw partner partnerpensioen en krijgen uw kinderen wezenpensioen.
Lees meer over partner- en wezenpensioen.


Mijn pensioenpost

Bekijk digitaal de post over uw pensioen.
Bekijk uw pensioenpost.


Nieuws

Lees hier het nieuws over Pensioenfonds Cargill.
Nieuws lezen.


Pensioenplanner

Plan uw pensioen met de pensioenplanner.
Ga naar de pensioenplanner.

Zoeken

Herstel duurt langer dan verwacht

24-05-2019
Herstel duurt langer dan verwacht

In de loop van ieder jaar besluit het bestuur van Pensioenfonds Cargill of we uw pensioen kunnen verhogen (indexeren). Want we willen uw pensioen mee laten groeien met de stijging van de prijzen. Of we uw pensioen kunnen verhogen hangt af van de financiële positie van het fonds.

Onze financiële positie op 31 december 2018 laat het niet toe om uw pensioen in 2019 te verhogen. Eind december 2018 was de beleidsdekkingsgraad precies 100%. Dat zou 110% moeten zijn om de pensioenen gedeeltelijk te verhogen. Dat is wettelijk zo bepaald. 

We verwachten dat we ook de komende jaren uw pensioen niet kunnen verhogen. De financiële situatie van ons pensioenfonds herstelt helaas minder snel dan verwacht. Dit komt vooral door de aanhoudende lage rente.

Rekening houden met verlaging

De komende twee jaar is het gevaar dat we de pensioenen moeten verlagen zeker ook nog aanwezig. U moet hier dan ook serieus rekening mee houden. Onze aandacht richt zich nu op 2021. We hebben namelijk tot 31 december 2020 de tijd om te herstellen tot de minimale beleidsdekkingsgraad van 104,2%. Als dat niet lukt, moeten we de pensioenen in 2021 verlagen, volgens de huidige regels. Over een mogelijke aanpassing van die regels zijn de sociale partners en de politiek in Nederland nog druk in gesprek.

We houden de ontwikkeling van de beleidsdekkingsgraad goed in de gaten. Met ons beleggingsbeleid willen we profiteren van een eventuele stijging van de rente en de aandelenbeurzen. Daarbij bewaken we de neerwaartse risico’s uiteraard goed.

Herstelplan

Omdat onze dekkingsgraad nog steeds laag is, hebben we in het eerste kwartaal van 2019 ons herstelplan geactualiseerd. In dat herstelplan laten wij zien hoe ons fonds (naar verwachting) over maximaal 10 jaar weer beschikt over het vereist eigen vermogen. Dat bereiken we bij een beleidsdekkingsgraad van 114,4%. We hebben het nieuwe herstelplan ingediend bij De Nederlandsche Bank.

Op de hoogte

We houden u ook het komende jaar op de hoogte over de ontwikkeling van de beleidsdekkingsgraad. Dat doen we via de website. Maar ook via ons digitaal pensioennieuws. Wilt u dit ontvangen, laat dan uw e-mailadres achter op uw persoonlijke pagina.