Nieuws

Plan uw pensioen met de Pensioenplanner

Onze Pensioenplanner is vanaf nu te vinden achter de inlog op onze website. Met de Pensioenplanner kunt u gemakkelijk uitrekenen wat een bepaalde keuze betekent voor de hoogte van uw pensioen. Zo kunt u checken wat er met uw pensioen gebeurt als u bijvoorbeeld eerder zou stoppen met werken, of een andere keuze maakt voor uw pensioen.

Waar vind ik de Pensioenplanner?

U vindt de Pensioenplanner terug in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. U logt eerst in met uw DigiD, vervolgens vindt u de Pensioenplanner in het menu aan de linkerkant van het scherm.

Alleen voor uw AOW en Cargill-pensioen

Let wel; de Pensioenplanner rekent alleen met uw pensioen van Pensioenfonds Cargill en uw AOW. U kunt uw eigen AOW-situatie aangeven onder de pagina ‘Mijn gegevens’. Het pensioen dat u misschien bij een andere werkgever hebt opgebouwd, is niet meegenomen. Extra pensioen dat u zelf hebt bijgespaard, is ook niet opgenomen.

En dan?

U kunt de Pensioenplanner niet gebruiken om uw keuzes vast te leggen. Zes maanden voor uw pensioendatum ontvangt u automatisch een brief met formulieren om uw keuze door te geven. Als u eerder met pensioen wilt gaan, moet u hierover eerst afspraken maken met uw werkgever.

Tip: U kunt de uitkomst van de berekeningen printen door op ‘Afdrukken’ te klikken. Dit kunt u vervolgens gebruiken als hulpmiddel bij uw aanvraag.